Linkwood jest gorzelnią, która znajduje się w niewiele znaczącej miejscowości Elgin, w regionie Speyside w Szkocji. Została założona w 1821 roku przez Petera Browna.
Gardeners' Biscuit Break został poprzez nią wydestylowany w 2000 roku i po 18 latach leżakowania, zabutelkowała go niezależna producent Wemyss Malts. Nazwa trunku nawiązuje do profilu smaku i choć jest nieco zagadkowa, może być cenną podpowiedzią w przypadku określenia charakteru tej whisky.
obecnie jest przystępna w nad wyraz limitowanej ilości, tylko 726 butelek!
AROMAT: początkowo pojawiają się niuanse płatków zbożowych zanurzonych w kremowej owsiance, herbatników i mąki pszennej ze słodowym koktajlem mlecznym. Chwilę później można wyczuć delikatną wanilię z kokosowymi akcentami, amerykański dąb oraz wzmianki świeżo skoszonej trawy i aromatycznych fiołków.
SMAK: wytrawne nuty orzecha włoskiego i migdałów przeplatają się z soczystą, świeżą morelą, słodkimi piankami marshmallow, kokosem, wanilią i młodym drewnem.
FINISZ: krótki,stanowczo odświeżający, , a także owocowy.