• Producent: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302149962
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Drogoń Witold, Granecka-Wrzosek Bożena
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 362
  • Rok wydania: 2015

Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Publikacja pozwala na sprawdzenie umiejętności związanych ze wykorzystywaniem sprzętu i technikami sprzątania jednostek mieszkalnych i wiedzy dotyczącej zasad dopełniania wyposażenia w tych jednostkach, procedur utrzymania czystości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie czy przyjmowania zleceń na usługi dodatkowe.

Dzięki niej uczeń utrwali wiadomości na temat zasad i form przyjmowania zleceń na usługi i przećwiczy tworzenie jadłospisu zgodnie z obowiązującymi zasadami i przypasowanego do potrzeb gości i techniki nakrywania stołu i przygotowywania śniadań hotelowych i podawania ich do pokojów.

Po każdym rozdziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania ergonomiczne do samodzielnego wykonania. Publikacja polecana do użycia w trakcie zajęć w pracowni.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki