Płatki gryczane powstają z całych, gniecionych ziaren gryki, dzięki czemu posiadają praktycznie te same właściwości, co kasz gryczana niepalona. Charakteryzują się wyrazistym i dojrzałym smakiem.
Płatki gryczane, to przeważnie naturalne zasobność elementów mineralnych, a dokładniej magnezu, żelaz, wapnia, siarki, kobaltu, niklu, miedzi, cynku, boru i jodu. Są dodatkowo źródłem witaminy E i PP i witamin z grupy B, a dokładniej B1 i B2.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.