Płatki żytnie zawierają szereg cennych części mineralnych: magnez, potas, wapń i żelazo. Obfitują także w mikroelementy, takie jak bor, cynk, fluor, fosfor, jod, kobalt, mangan, miedź. W płatkach żytnich obecne są też witaminy z grupy B: inozytol (B8), niacyna (B3), kwas foliowy (B9), kwas pantotenowy (B5), a także witamina E.
Płatki żytnie są typowo lubianym produktem śniadaniowym. Można chrupać je na sucho – samodzielnie albo wymieszane z jogurtem. Można dodawać je jeszcze do mleka, czy przyrządzić na nich owsiankę. Sprawdzają się jako smaczny dodatek do sałatek, kremowych zup, a choćby gulaszów - można nimi zagęścić sos.nStanowią uniwersalny i bezpieczny dodatek, który stanie na wysokości zadania w większości kulinarnych kombinacji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.