• Producent: Egaz
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem gazowym TG-5730/PG-1 wyprodukowana ze stali rdzoodpornej asygnowana do gastronomii. Emaliowane ruszty. Zapalacz elektryczny palników i piekarnika.
W urządzeniu zastosowano palniki o przeróżnej mocy:
  • 1 palnik o mocy 3,4 kW
  • 2 palniki o mocy 5 kW
  • 1 palnik o mocy 6,5 kW
  • 1 palnik o mocy 8 kW

zastosowanie progresywnych palników dwukoronowych o sporej skuteczności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia sprawia, iż kuchnia jest znacznie skuteczniejsza przy niższym zużyciu gazu.

Zawór odcinający dopływ gazu produktywnie zapobiega automatyczny wypływ gazu, też w momencie przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w widoczny sposób ułatwiają utrzymanie kuchni w czystości.

W kuchnię zastosowano piekarnik gazowy PG-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika przypasowana do rusztów i blach GN 1/1. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 i blacha o głębokości 4 cm.

Przy zaimplementowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 31.4 kW.
Przy zastosowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzejna palników wynosi 30.6 kW

Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne