• Producent: Egaz
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym TG-5728/PKE-1 wytwarzana ze stali nierdzewnej dedykowana do gastronomii. Emaliowane ruszty. Zapalacz elektryczny.
W urządzeniu zaimplementowano palniki o różnorodnej mocy:
  • 1 palnik o mocy 3,4 kW
  • 3 palniki o mocy 5 kW
  • 1 palniki o mocy 8 kW

użycie progresywnych palników dwukoronowych o pokaźnej skuteczności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia sprawia, iż kuchnia jest widocznie efektywniejsza przy niższym zużyciu gazu.

Zawór odcinający dopływ gazu efektywnie uniemożliwia automatyczny wypływ gazu, także w chwili przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w znaczny sposób ułatwiają utrzymanie kuchni w czystości.

W kuchnię zastosowano piekarnik elektryczny PKE-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dopasowana do rusztów i blach GN 1/1.

Uwaga!
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 30 kW.
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzewcza palników wynosi 29.2 kW

Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę. Na zdjęciu ukazujemy kuchnię 4-palnikową ze usztywnionym rusztem (wymaga uzupełniającej opłaty)! wartość dotyczy kuchni ze charakterystycznym rusztem emaliowanym.

W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 oraz blacha o głębokości 4 cm.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne