użycie progresywnych palników dwukoronowych o pokaźnej skuteczności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia sprawia, iż kuchnia jest widocznie efektywniejsza przy niższym zużyciu gazu.
Zawór odcinający dopływ gazu efektywnie uniemożliwia automatyczny wypływ gazu, także w chwili przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w znaczny sposób ułatwiają utrzymanie kuchni w czystości.
W kuchnię zastosowano piekarnik elektryczny PKE-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dopasowana do rusztów i blach GN 1/1.
Uwaga!
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 30 kW.
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzewcza palników wynosi 29.2 kW
W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 oraz blacha o głębokości 4 cm.