• Producent: SONKO
  • Kategoria: Pieczywo, bułka tarta
  • Rodzaj: pieczywo chrupkie

SONKO Pieczywo lekkie razowe 170 g – pełny przemiał dla pełnego zdrowia!Mąka razowa jest typem mąki pełnoziarnistej grubomielonej. Właśnie poprzez to nadaje ona pieczywu specyficzny smak. Jednak takie mielenie mąki umożliwia zastosowanie całego ziarna, a razem z tym zachowanie wielu ważnych składników odżywczych.

Jedząc każdego dnia lekkie pieczywo razowe, dostarczasz sobie witamin i minerałów potrzebnych do prawidłowego działania całego organizmu!Lekkie razowe pieczywo – perfekcyjne o każdej porze dniaPieczywo razowe bogate jest w błonnik oraz ma wysoką zawartość białka, prosto je zbilansować w pożywnym posiłku, niezależnie czy będzie to śniadanie, przekąska czy kolacja.

na dodatek zawartość inuliny zmniejsza indeks glikemiczny pieczywa, więc może być bezpiecznie spożywane równocześnie poprzez cukrzyków, jak i osoby z insulinoopornością. Idealnie nadaje się także dla wszelkich, którzy chcą zadbać o swoją dietę!Nasze razowe pieczywo wytwarzane jest z mieszanki mąk pszennej i żytniej, w ten sposób jest odo genialnym źródłem witamin i minerałów.

posiada ono bowiem kompleks witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 i B9 i mikroskładniki takie jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i żelazo. Taki pakiet wpływa prawidłowo na pracę układu krwionośnego i serca, przyczynia się ponadto do obniżenia cholesterolu we krwi i polepsza lipodogram.

Natomiast zawartość otrąb podwyższa ilość błonnika w mące, co ułatwia przemianę materii i stan układu pokarmowego.W skrócie: – wysoka zawartość błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– źródło magnezu i cynku– 1 kromka to ok.

20 kcal– 52,6% pełnoziarnistej mąki żytniej i pszennej** zawiera naturalnie występujące cukry

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pieczywo, bułka tarta