Zmywarka kapturowa firmy Hendi. pokrywa ze stali nierdzewnej AISI 304. Sterowanie mechaniczne z dozownikiem detergentu, a także pompą spustową. Proces mycia trwa około 120 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 62ºC, natomiast płukanie – w temperaturze około 85ºC. Na jeden proces mycia zużycie wody to 2-2,5 l. Wydajność do 30 koszy/h. Uzupełniające sito przed wlotem do pompy. Cztery filtry powierzchniowe nad poziomem wody w wannie. Oddzielne ramiona myjące i płuczące ze stali nierdzewnej. Genialna do mycia talerzy, sztućców, szkła, kubków, pojemników GN.
w dodatku w wyposażeniu:
Uwaga:
Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu mistrzowskich środków chemicznych asygnowanych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W przypadku odpływu ściekowego w pomieszczeniu zamontowanego powyżej podłogi zmywarkę należy umieścić na podstawie. Podwyższoną jakość mycia i ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.