• Producent: Moretti Forni
  • Kategoria: Roboty i miksery gastronomiczne

Mikser do ciasta 50 kg, 71 L, 1,85 kW, 640x820x1420 mm, MORETTI FORNICiasto zagniatane jest nie tak jak w większości innych mikserów hakiem, czy innym narzędziem,samoczynnymi ramionami. Przez wierne odtwarzanie ruchu ludzkich ramion ciasto można zagniatać przez mnóstwo godzin, zawsze z tą samą precyzją i szybkością.

Cechą standardową tego miksera jest wyjątkowo cicha praca, dzięki osadzeniu wszystkich mechanizmów obrotowych na łożyskach kulowych. Ciasto zagniecione przez mikser Twin arms znamionuje jednorodność i wysoki stopień natlenienia masy.

Taki efekt otrzymamy dzięki połączeniu ruchu obrotowego dzieży, a także samoczynnych, zagniatających ramion. Taka obróbka mechaniczna zagwarantuje stałą oraz niską temperaturę ciasta, co jest jedną z najważniejszych cech przygotowania korzystnej pizzy.

Mikser Twin arms w zaledwie kilka minut jest w stanie przygotować, aż 50 kg ciasta na różnorodnego typu przepyszne wypieki piekarnicze, cukiernicze jak i na pizzę. Maszyna ta wyrózniona jest szczególnie do przygotowania delikatnych i miękkich ciast, które wymagają wysokiego stopnia utlenienia.

Dwubiegowa regulacja prędkości zagniatania z przekładnia pasowa Obroty dzieży z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej Obroty ramion zagniatających z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej Wszystkie komponenty obrotowe związane mechanizmem zagniatającym i obracającym dzieżę osadzone na łożyskach kulowych.

Układ sterowania zasilany niskiemu napięciem zgodnie z unijnymi przepisami Osłona bezpieczeństwa z mikro wyłącznikiem, wyłączającym ruch maszyny w trakcie jej otwarcie – zagwarantuje to bezpieczną pracę operatora.

obudowa zewnętrzna wytwarzana ze stali malowanej proszkowo na odcień biały Dzieża, części zagniatające ciasto i osłona bezpieczeństwa wytworzone z najwyższej jakości stali nierdzewnej Wewnętrzna rama urządzenia wytwarzana z grubej stali do wyeliminowania ewentualnych wibracji w trakcie pracy miksera Prosty i intuicyjny panel sterowania zgodny z wymogami CE zlokalizowany na prawej ścianie obudowy Specjalny przycisk STOP do szybkiego wyłączenia maszyny w razie konieczności Waga: 340 kg maksymalna pojemność zagniecionego ciasta: 50 kg pojemność kompletna dzieży: 71 l średnica wewnętrzna dzieży 540 mm wysokość wewnętrzna dzieży 350 mm szybkość nr 1 ramion zagniatających: 38 ruchów/min prędkość nr 2 ramion zagniatających: 76 ruchów/min Predkość nr 1 dzieży: 4,5 obrotu/min prędkość nr 2 dzieży: 9 obrotu/min Napięcie: 400 / 3 / 50 V/N/Hz --//--CharakterystykaZasilanie Elektryczne Moc kompletna 1,85 kW kolor Biały MateriałyMateriał Stal nierdzewna, Stal rozmiaryDługość (mm) 640 Wysokość (mm) 1420 Szerokość (mm) 820

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Roboty i miksery gastronomiczne