• Producent: Kromet
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Elektryczny piec konwekcyjny z naparowaniem 000.PK-6 ze sterowaniem elektronicznym przeznaczony do obróbki cieplnej potraw. Zezwala na pieczenie, smażenie, grillowanie, gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, rozmrażanie i regenerację. Pojemność pieca 6 półek GN 1/1. Cyrkulacja powietrza w komorze zagwarantuje ten sam efekt pieczenia na wszelkich stopniach. Zaimplementowany wentylator z autorewersem.
Elektroniczny czytelny panel sterowania zezwala na instynktowną obsługę i kontrolę zadanych parametrów. W wyposażeniu pieca znajduje się sonda cieplna, która zezwala na pomiar temperatury we wnętrzu towaru. Naparowanie komory stwarza słuszną atmosferę dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe.

Piec produkowany ze stali nierdzewnej. Komora ze specjalnie zaokrąglonymi krawędziami i narożnikami oraz odpływem w dnie usprawnia utrzymanie higieny we wnętrzu pieca. Drzwi z podwójną szybą gwarantują odpowiednią temperaturę pokrywy drzwi. Wewnętrzna szyba drzwi uchylna, co daje możliwość precyzyjnego ich wyczyszczenia. Wyjmowane prowadnice na pojemniki. Dwustopniowy system otwierania drzwi z funkcją zatrzaskiwania. Sygnalizacja stanu otwartych drzwi. Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia w środku komory. Oświetlenie wewnętrzne umożliwia kontrolę potraw w trakcie obróbki termicznej.

Uwaga:

produkt na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia. Wartość pieca nie obejmuje pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne