• Producent: Kromet
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Elektryczny piec konwekcyjny z naparowaniem 000.PK-10 ze sterowaniem elektronicznym asygnowany do obróbki cieplnej potraw. Pozwala na pieczenie, smażenie, grillowanie, gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, rozmrażanie i regenerację. Pojemność pieca 10 półki GN 1/1. Cyrkulacja powietrza w komorze zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich stopniach. Zastosowany wentylator z autorewersem.
Elektroniczny czytelny panel sterowania zezwala na instynktowną obsługę i kontrolę zadanych parametrów. W wyposażeniu pieca znajduje się sonda cieplna, która pozwala na pomiar temperatury w środku towaru. Naparowanie komory stwarza trafną atmosferę dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe.

Piec tworzony ze stali nierdzewnej. Komora ze specjalnie zaokrąglonymi krawędziami i narożnikami i odpływem w dnie usprawnia utrzymanie higieny we wnętrzu pieca. Drzwi z podwójną szybą zapewniają odpowiednią temperaturę pokrywy drzwi. Wewnętrzna szyba drzwi uchylna, co daje możliwość starannego ich wyczyszczenia. Wyjmowane prowadnice na pojemniki. Dwustopniowy system otwierania drzwi z funkcją zatrzaskiwania. Sygnalizacja stanu otwartych drzwi. Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia w środku komory. Oświetlenie wewnętrzne zezwala na kontrolę potraw w trakcie obróbki cieplnej.

Uwaga:

towar na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia. Wartość pieca nie obejmuje pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne