• Producent: Polska
  • Kategoria: Oleje, oliwy i octy

Olej z pestek dyni uzyskany z najwyższej jakości pestek, powstały metodą tłoczenia na zimno. Ma piękną zielonobrązową barwę, intensywny orzechowy smak i nieprzeciętny aromat i miłą, gęstą konsystencję.

doskonale pasuje jako dodatek do sałatek, surówek, sosów i innych dań serwowanych na zimno. Świetnie smakuje z gotowanymi warzywami, zupami kremami, kaszami, makaronami i ryżem. Można też z powodzeniem używać go do przyrządzania twarogowych i warzywnych past.

Powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie wolno na nim smażyć, gotować czy używać do pieczenia. Poddany działaniu wysokiej temperatury zmienia jego właściwości i olej traci na zawartości cennych kwasów tłuszczowych.

składniki: olej z pestek dyni tłoczony na zimno.

Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej aniżeli 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad albo zmętnienie jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Oleje, oliwy i octy