• Producent: Victorinox
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: do trybowania

Victorinox 5.6603.15 Fibrox to profesjonalny nóż kuchenny do filetowania, skrupulatnego cięcia, oraz trybowania mięsa.

Victorinox Fibrox – fachowy nóż do trybowania

Niezależnie od tego, czy jesteś szefem kuchni, rzeźnikiem czy miłośnikiem domowego gotowania wybierając noże z linii Victorinox Fibrox, otrzymujesz gwarancje jakości i efektywności dostępna dotąd wyłącznie w mistrzowskich nożach kuchennych.

Nóż ma niesprężystą klingę o długości 150 mm, o wąskim lekko zakrzywionym profilu, dzięki któremu oddzielanie mięsa od kości staje się prostym i szybkim zadaniem. W odróżnieniu od zwykłego noża kuchennego trybownik świetnie radzi sobie z cieciem mięsa, nie szarpiąc przy tym jego włókien. Nóż do trybowania może być stosowany do codziennej obróbki mięsa, sprawiania ryb oraz krojenia wędlin. Głownię wyprodukowano ze szwajcarskiej stali rdzoodpornej, która zagwarantuje genialne atrybuty tnące, jest odporna na złamanie i wykruszenia z łatwością się ostrzy nawet przy pomocy konwencjonalnej stalki.

ergonomiczność i higiena

Elementem odpowiedzialnym za komfort stosowania noża jest rękojeść o przeciwpoślizgowej fakturze. Zaimplementowany elastomer Fibrox ma szorstkie wykończenie, co w połączeniu z profilowanym kształtem rękojeści zapobiega wyślizgiwaniu się noża z rąk. Jest to wyjątkowo ważne dla bezpieczeństwa podczas codziennej pracy z ostrym narzędziem. Dzięki zastosowaniu stali rdzoodpornej i tworzywa TPE nóż można bezpiecznie myć w zmywarce do naczyń.

parametry noża do trybowania Victorinox Fibrox
  • komfortowy, lekki i ergonomiczny nóż do trybowania;
  • wąska i lekko zakrzywiona głownia prosto potnie mięso i oddzieli je od kości;
  • tworzony z wytrzymałej i nieskomplikowanej w czyszczeniu stali rdzoodpornej;
  • komfortowy chwyt z tworzywa sztucznego.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne