• Producent: Kenwood
  • Kategoria: Maszynki do mięsa
  • Wydajność: 2 kg/min
  • Moc maksymalna: 1400 W
  • Kolor: biały

Maszynka do mięsa Kenwood MG450 biała 1400W 3 sitaFunkcjonalna maszynka do mielenia MG 450, dzięki mocy 1400 W, a także solidnej, metalowej ślimacznicy i podajnika z tacką, łatwo przetwarza mięso, ryby, twarde sery, owoce i warzywa.

Została zaopatrzona w trzy sita o średnicach otworów 3 mm, 4,5 mm i 8 mm oraz wytrzymałe, stalowe ostrza, gwarantujące moc i pracę bez wysiłku. Nie tylko ułatwi zmielenie wszelkich gatunków mięs, lecz umożliwi również produkcję domowych wędlin, pasztetów, musów, kiełbas i farszów, a także pomoże przygotować niemało dodatków, którymi urozmaicisz swoje potrawy.

NAJWAŻNIEJSZE właściwości:obudowa - materiał wykonania: TworzywoKolor: BiałyRozmiar (cm): 33x26.5x21 (wys.xszer.gł.)Moc: 1400 W (max)Waga: 3.8 kgObroty wsteczne: takPojemnik na akcesoria: takMiejsce na schowanie kabla: takPopychacz: takGumowe nóżki: takSitko do mielenia na grubo: takTarcza do mielenia (znikome otwory): takKońcówka do Kebbe: takWydajność mielenia na min.: 1,5 kgTarcza do mielenia (średnie otwory): takRozmiar tarcz do mielenia: 8Podajnik z tworzywa albo metalu: Z tworzywaKońcówka do robienia kiełbas: tak doskonale zmielone mięsaZ poręczną maszynką MG 450, prosto zmielisz wszystkie typy mięsa, ryby, twarde sery, owoce i warzywa.

Moc maksymalna 1400 W umożliwia dokładne przetwarzanie komponentów w krótkim czasie. Dzięki wszechstronnym akcesoriom i wygodzie stosowania, urządzenie ułatwi codzienne gotowanie, czyniąc je przyjemniejszym.

Trzy metalowe sitkaMaszynka ma w komplecie trzy sita o przeróżnej wielkości oczek, pozwalające przyrządzić zróżnicowane dania kuchni świata, przystawki, farsze czy pasztety.Sitko 3 mm - mieli na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można zastosować do przygotowania zróżnicowanego rodzaju farszów, delikatnych terrin, smarowideł i pasztetów, a także innych potraw, charakteryzujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją.Sitko 4,5 mm – jest nadzwyczajne do mielenia mięsa na burgery, pulpety, pieczeń rzymską, zapiekanki, chili con carne oraz nadzienia do krokietów, pierogów, naleśników, tortilli czy taco.

sprawdzi się także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów.Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masy o wyrazistej strukturze, które możesz zastosować do wyrobu kiełbas, a także tradycyjnych pozycji kuchni polskiej.

Będzie jeszcze perfekcyjne do przygotowania mięsa, podrobów i cebuli na pasztet. Profesjonalne akcesoriaUrządzenie wyposażono w dodatku w dwie nakładki do wyrobu kiełbas, które pozwolą przygotować klasyczne polskie specjały oraz nasadkę do kebbe – flagowego dania kuchni bliskowschodniej, nadziewanego mięsem z orzeszkami pinii.Łatwa i bezpieczna obsługaObsługę, zachowanie czystości kuchni i konserwację urządzenia upraszczają mocny, metalowy podajnik z pokrywą i funkcjonalny kluczyk do montażu i demontażu akcesoriów.

mistrzowski popychacz oraz gumowe nóżki, zapewniające stabilność urządzenia w trakcie mielenia, gwarantują bezpieczeństwo pracy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Maszynki do mięsa