• Producent: Inoxxi
  • Kategoria: Maszynki do mielenia gastronomiczne
Elektryczna maszynka do rozbijania mięsa, potocznie zwana kotleciarką jest dedykowana do nacinania i zmiękczania mięsa. Zastępuje konwencjonalne rozbijanie mięsa tłuczkiem. To wytrzymałe napędzane wentylowanym silnikiem urządzenie może być stosowane do pracy ciągłej. Dwa komplety stalowych ostrzy (po 44 tarcze w każdym) sprawią,choćby najtwardsze mięso stanie się przystępne w obróbce. Zwłaszcza schab poddany takiemu nacinaniu zachowuje swoje naturalne soki, staje się pulchny i soczysty. Obszerna gardziel wsadowa umożliwia obróbkę porcji mięsa o grubości 2 cm i szerokości do 18 cm.
Urządzenie jest naprawdę przystępne w obsłudze i czyszczeniu. Gardziel wyprodukowaną z poliwęglanu prosto umyć pod bieżącą wodą. Komplet nacinający po demontażu najlepiej umyć w zmywarce albo wyczyścić twardą szczotką.
Ze względu na dużą produktywność kotleciarkę poleca się dla domów weselnych, stołówek zakładowych i wszystkich placówek, gdzie jednorazowo przygotowuje się obszerniejsze ilości kotletów czy steków. Koszt zakupu kotleciarki prędko się zwraca dzięki oszczędnościom czasu i energii elektrycznej czy gazowej dedykowanej na krótszą o około 40% obróbkę termiczną potraw.

Uwaga:

artykuł na zamówienie. Czas kryteria ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Maszynki do mielenia gastronomiczne