• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Mąki
  • Rodzaj: pszenna
  • Wielkość opakowania: 5 kg

Mąka pszenna razowa typ 1850 gromadzi więcej komponentów mineralnych, błonnika i witamin z grupy B niż inne mąki pszenne. Wykorzystywana jest w głównej mierze do wypieku pieczywa rodzaju Graham, ale także do przygotowania makaronów czy dietetycznych batonów. Jej nazwa wzięła się od prezbiteriańskiego pastora Sylvestra Grahama, który był jednym z pierwszych propagatorów zdrowego odżywiania.

To pełnoziarnista mąka uzyskiwana z przemiału całych ziaren. Posiada otręby i błonnik, jest delikatniejsza w smaku od klasycznej mąki razowej. Pszenna mąka razowa rodzaj 1850 jest bogata w cenne komponenty mineralne m.in. Witaminy z grupy B. Mąka pszenna w głównej mierze użytkowana jest do pieczenia chleba, bułek, spodów do pizzy, pierogów i makaronów. Ciasto z mąki pszennej przed upieczeniem ma rozciągliwą konsystencję i bardzo dobrze wyrasta.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Mąki