• Producent: Burda Publishing Polska
  • Kategoria: Kuchnia, przepisy kulinarne
  • ISBN: 9788380530584
  • Oprawa: twarda
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawnictwo: Burda Media
  • Ilość stron: 256
  • Rok wydania: 2016
Ta książka znakomicie łączy tradycję z progresywnością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne elementy, a przepisy opatrzone są pięknymi zdjęciami. To zbiór najkorzystniejszych pomysłów na słodkości. Polecam go wszystkim, którzy chcą mieć pewność, że wybrany przepis się sprawdzi. Z tą publikacją wszystko się uda i będzie idealnie smakowało!
Kinga Paruzel

aromat świeżo upieczonego domowego ciasta niesie najlepsze skojarzenia: z ciepłem, bezpieczeństwem, beztroską Każdy z nas ma słodkie wspomnienia, które przenoszą go w świat dzieciństwa, gdzie troskliwe ręce babci, mamy czy cioci głaskały po głowie i podawały puchaty kawałek drożdżowego placka z kruszonką, pachnącej cynamonem szarlotki czy ciasta ze śliwkami. Wciąż za tym tęsknimy. I choć dziś bez problemu można kupić nadzwyczajne gotowe słodkości, pieczenie domowych ciast przeżywa renesans.

W tej pięknie wydanej książce wynajdziemy dużo korzystnych, sprawdzonych przepisów – na każdą porę roku i każdą okazję, łatwiejsze i trudniejsze, dla zupełnych debiutantów
i osób, które niejedno w swoim życiu upiekły, ale czasami po prostu brakuje im pomysłu.

Zaczynamy od smakowitych ciast z owocami, które można piec nie tylko w okresie letnim (tu chwała mrożonkom i domowym przetworom). Dalej przedstawiamy wypieki, musy i flany z czekolady, które robi się jednakowo przyjemnie, jak później zjada. Zaraz po nich pokazujemy słodkie drobiazgi, wśród których królują domowe lody i sorbety oraz puchary pełne owoców i bitej śmietany. W następnej kolejności pojawiają się ciasta, które wymagają nieco pracy i doświadczenia, ale warto je zrobić na nieszablonowe okazje: imieniny, urodziny, komunię czy obiad zaręczynowy. Na końcu przedstawiamy propozycje na świąteczny stół (jednocześnie bożonarodzeniowy, jak i obfitanocny). Mamy tu m.in. Klasyczne makowce, pierniki, keksy, jaki i baby, mazurki, serniki.

Każdy przepis ilustrowany jest błyskotliwym zdjęciem demonstrującym gotowy wypiek albo deser – już samo przejrzenie książki pomoże podjąć decyzję, na co właśnie mamy ochotę.

ISBN: 9788380530584
Kod paskowy: 9788380530584
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 32945
ilość stron: 256
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 21.0x27.5cm
Głębokość (mm): 20
Waga: 1.22
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne