tworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i unikalne danie. Istnieje dużo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce są przepisy między innymi na hamburgera z jagnięciny i ziemniaków ze słodkim sosem czosnkowym, hamburgera z przegrzebków z kurkami i majonezem z korala przegrzebków, jest hamburger z wołowiny i boczku z gruszkami, miodem i orzechami oraz hamburger z krewetek, fenkułów i owoców cytrusowych z sosem przyprawowym. Duże spektrum możliwości kulinarnych pozwala odkryć wszystkie odmiany eklektycznego dania z naturalnych części wysokiej jakości.
Odbiorcy:
- osoby, które pragną mieć na swej półce podręcznik poświęcony hamburgerowi „wyśmienitemu", z atrakcyjnymi wariantami jego realizacji, z dodatkiem elementów wysokiej jakości i łatwych w zaimplementowaniu
- wszyscy, którzy chcą uraczyć pysznym daniem bliskich czy znajomych
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- mieści wszelkie dane dotyczące przygotowania hamburgerów
- w książce odnajdziemy informacje, które pozwolą z łatwością zaplanować konieczne zakupy, uzyskamy także wiadomości o grillach czy piekarnikach, dzięki którym przygotujemy danie i podpowiedzi dotyczące komponowania hamburgerów
- w poradniku znajdziemy atrakcyjne receptury na nietypowe hamburgery i przepisy na połączenie świetne – sosy i ziemniaki
- publikacja zawiera przepisy, z których z ochotą skorzystają także wegetarianie
- dzięki poradnikowi niebagatelnymi smakami pozytywnie zaskoczymy naszych gości
ISBN: 9788379712557
Kod paskowy: 9788379712557
Autorzy: Citterio Alberto
Tłumaczenie: Tkaczyk-Borówka Edyta
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 22074
liczba stron: 160
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
PKWiU: 58.11
Format: 19.2x22.7
Głębokość (mm): 10
Waga: 0.486
Język oryginału: włoski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka