• Producent: Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz
  • Kategoria: Kuchnia, przepisy kulinarne
  • ISBN: 9788381030120
  • Oprawa: twarda
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Ilość stron: 288
  • Rok wydania: 2017
Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a liczba odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy – potrzebnie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość! Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych, m.in. Sezonowego warzywa, zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef DYNIA • CUKINIA • OGÓREK • ARBUZ • MELON znajdziesz tu dużo gotowych przepisów i tyle samo inspiracji, dzięki którym na nowo odkryjesz niedoceniane smaki warzyw dyniowatych, urozmaicisz swoje nudne potrawy, stworzysz oryginalne przepisy. Lody ogórkowe, pierogi leniwe z cukinią, szaszłyki arbuzowe z krewetkami, burrito z łososiem i melonem, frytki z dyni, a może tarta gruszkowo-dyniowa? Zainspiruj się i odkryj dyniowate, bo nie taka dynia jesienna, jak ją malują! Z książek tych facetów bije moc atrakcyjnych warzyw. Tym razem zabierają nas w podróż przez dyniowate pola. Już nie mogę się doczekać sezonu na ogórki, arbuzy i dynie. Piotr Kucharski, autor książek kulinarnych, m.in. Miejskiego farmera, pasjonat gotowania Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz – miłośnicy kulinariów, autorzy bloga „Gotowanie z pasją" i książki Kipi kasza. Połączenie dwóch pasji – gotowania i fotografii zaowocowało smakowitą książką o dyniowatych.

ISBN: 9788381030120
Kod paskowy: 9788381030120
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 25942
liczba stron: 288
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 20.5x26.7
Głębokość (mm): 22
Waga: 0.948
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne