Kasza krakowska BadaPak - pod względem wartości odżywczych bezspornie przewyższa ziemniaki, ryż czy makaron do tego jest lekkostrawna. Posiada kwas foliowy, żelazo i witaminę E powoduje. Kasza krakowska BadaPak ma liczną zawartość witamin z grupy B (tiaminy, ryboflawiny, niacyny i pirydoksyny). Kasza krakowska mieści potas. Dodatkowo jest źródłem wapnia, fosforu, magnezu, boru i jodu. Dostarcza błonnik pokarmowy.
Kasza krakowska BadaPak posiada delikatny aromat i jest smacznym urozmaiceniem rutynowych dań. Rewelacyjnie smakuje z masłem i koperkiem. Pasuje do zup, gulaszy, dań mięsnych, sosów. Może być podawana także w wersji na słodko. Jest znakomitym elementem deserów a jej smak rewelacyjnie współgra z wanilią i rodzynkami.
w trakcie gotowania należy istotnie uważać, gdyż kasza krakowska szybko się rozgotowuje.
Kasza krakowska powstaje z łamanych ziaren gryki. Jest nieprażona, dlatego też w procesie produkcji nie traci swoich drogocennych wartości odżywczych. Wyglądem przypomina kaszę perłową, jest jasna i niewiele znacząca.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.