Zarejestruj ekspres JURA Z10 w
K L U B I E K O N E S E R A K A W Y
i przedłuż gwarancję do 50 miesięcy.
JURA Z10 oferuje obfite spektrum specjałów kawowych:
Kawy czarne:
1 Espresso, 2 Espresso, 1 Espresso doppio, 1 Kawa, 2 Kawy, 1 Kawa Barista, 2 Kawa Barista, 1 Lungo Barista, 2 Lungo Barista, 1 Dzbanek kawy
Specjały mleczne:
1 Cappuccino, 1 Cappuccino Extra Shot, 1 Kawa latte, 1 Kawa latte Extra Shot, 1 Espresso macchiato, 1 Cortado, 1 Kawa biała, 1 Kawa biała Extra Shot, 1 Latte macchiato, 1 Latte macchiato Extra Shot, 1 Spienione mleko, 1 Mleko
Kawy na zimno:
1 Espresso Cold Brew, 1 Kawa Cold Brew, 1 Cappuccino Cold Brew, 1 Kawa latte Cold Brew, 1 Espresso macchiato Cold Brew, 1 Cortado Cold Brew, 1 Latte macchiato Cold Brew, 1 Kawa biała Cold Brew
W pełni samoczynny ekspres JURA Z10, jako pierwszy na świecie daje nieograniczone możliwości serwowania specjałów na zimno odkrywając przed nami nowy wymiar smakowania świata kawy. Oto przykłady:
Cold Brew Espresso
Dla koneserów szukających w kawie drzemiących niuansów smakowych.
Cold Brew Coffe Latte
Pyszne latte na zimno z 2 kostkami lodu, 10 ml syropu smakowego, 90 ml cold brew caffè latte.
Cold Brew Tonic
Wyjątkowo orzeźwiający napój, do przygotowania wystarczą kostki lodu, 45 ml toniku, 45 ml soku grejpfrutowego i 90 ml cold brew coffee.
Cold Brew Red Cool
Musujący specjał z dodatkiem kostek llodu, 100 ml Sanbittera, 45 ml cold brew espresso, plasterek pomarańczy.
innowacyjny ekspres do kawy JURA Z10 - wygląd i obsługa
nowe standardy obsługi
Ekspres do kawy JURA Z10 posiada wszystkie części sterujące ekspresem od przodu. Wyjmowanie zbiornika wody i uzupełnianie ziaren kawy odbywa się na dodatek od przodu i nie wymaga znacznej ilości miejsca.
intuicyjną obsługę ekspresu JURA zagwarantuje nowy, dwukrotnie szybszy wyświetlacz dotykowy o przekątnej 4,3’’ i Blue Crystal Rotary Switch. Użycie sztucznej inteligencji, gdzie algorytm rozpoznaje jednostkowe preferencje użytkowników i dopasowuje ekran startowy do typowo wybieranych specjałów powoduje, że obsługa ekspresu jeszcze nigdy nie była tak prosta.
znakomicie opracowany design
Wygląd ekspresu JURA Z10 został dopracowany w każdym calu i świadczy o prawdziwym kunszcie rzemieślniczym na najwyższym poziomie. Front ekspresu został wykonany z pełnych płyt aluminiowych o grubości trzech milimetrów. Linia Z10 podkreśla się nowym, wyjątkowo oryginalnym wklęsło wypukłym frontem, który na dodatek wyróżniony kolorem nadaje unikatowego charakteru Z10 Aluminium White.
Ekspres JURA Z10 posiada pojedynczą zintegrowaną wylewkę zarówno do kaw czarnych, jak i specjałów mlecznych, które przyrządzane są za naciśnięciem jednego przycisku.
Espresso najwyższej jakości
JURA udoskonaliła wszystkie etapy parzenia ristretto i espresso. Ekspres do kawy Z10 z zastosowaniem cyklu Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.©) optymalizuje czas parzenia i zapewnia pełen rozkwit smaków i aromatów skrywanych w zmielonych ziarnach, dzięki czemu proponuje najwyższej jakości specjały w standardzie najkorzystniejszych światowych kawiarni.
Cold Extraction Process - absolutna nowość!
To bezprecedensowa technika przyrządzania napojów na zimno zwana inaczej Cold Brew. Cold Extraction Process polega na pulsacyjnym tłoczeniu zimnej wody pod wysokim ciśnieniem przez świeżo zmieloną kawę. Tak właśnie powstaje całkiem nowy typ kawy – wyjątkowo orzeźwiający, o wyśmienicie jednostajnym aromacie i wyraźniej odczuwanych nutach owocowych.
Jednostka zaparzania 8 generacji
W pełni automatyczny ekspres do kawy JURA Z10 został wyekwipowany w absolutnie nową, ośmej generacji jednostkę zaparzającą z możliwością regulacji ilości kawy od 5 do 16 gramów. Wykorzystując technologię zaparzania 3D woda wydostająca się przez kilkanaście punktów, równomiernie przenika przez liczne warstwy zmielonej kawy. Pozwala to na wydobycie maksymalnego aromatu, równocześnie w gorących specjałach, jak i w kawach rodzaju Cold Brew.
Nowy, inteligentny młynek P.R.G.
automatyczny ekspres do kawy ma nowy i inteligentny młynek P.R.G. (Product Recognising Grinder) to wysokiej jakości wielostopniowy, wysokowydajny młynek stożkowy. Stopień zmielenia posiada zakres od bardzo drobno mielonej kawy do przygotowania niedługich kaw, po grubo mieloną do przedłużonych specjałów, takich jak Lungo, czy Cold Brew. Młynek sterowany jest elektronicznie i przestawia się samoczynnie dobierając poziomyń zmielenia względem wybranego specjału kawowego. Dodatkowo funkcja Aroma Selection, przed każdym przyrządzeniem danego napoju, daje nam możliwość ustawień jednostkowych.
Specjały baristy - system obiegu płynów
JURA Z10 ma nowy system obiegu płynów, który pozwala na przyrządzanie specjałów kawowych, jak od najkorzystniejszego baristy. W przypadku specjałów rodzaju lungo, kawa po ekstrakcji zostaje samoczynnie zmieszana z gorącą wodą, co w rezultacie daje nam smakowite i lekkostrawne napoje.
Funkcja Extra Shot
Funkcja ta przeznaczona jest wyłącznie do kaw mlecznych, które zostają usztywnione podwójną porcją kawy - rewelacyjne rozwiązanie dla miłośników intensywniejszych smaków. Funkcja przystępna jest w menu szybkiego wyboru lub w ustawieniach towaru.
technika przygładzonej pianki
znakomicie gładka pianka będąca ukoronowaniem naszych ulubionych kaw mlecznych, powstaje dzięki technice przygładzonej pianki fine foam. Przestawienie z mleka na piankę mleczną odbywa się w pełni samoczynnie. Swobodnie można też regulować temperaturę mleka według własnego gustu.
Inteligentny System Wody (I.W.S.®) z automatycznym czujnikiem filtra
Filtry wody CLARIS nie tylko zapewniają wodę o doskonałej jakości i wytrącają z niej substancje, które wpływają negatywnie na jej smak i zapachprzede wszystkim chronią ekspres przed osadami z kamienia. Ekspres JURA Z10 dysponuje automatycznym wykrywaniem filtra, dzięki zastosowaniu technologii RFID.
Ekspres JURA Z10 - samoczynne czyszczenie urządzenia
rewelacyjna higiena
Zintegrowane programy płukania i czyszczenia dbają o nienaganną higienę ekspresu JURA za naciśnięciem przycisku. Pojawiające się na wyświetlaczu komunikaty, instynktownie prowadzą nas przez wszystkie etapy danej czynności. Zachowanie doskonałej higieny urządzenia do parzenia kawy nigdy nie było tak proste, dzisiaj.