• Producent: CeDeWu
  • Kategoria: Biznes, ekonomia
  • ISBN: 9788381025287
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Małgorzata Z. Wiśniewska
  • Wydawnictwo: CeDeWu
  • Ilość stron: 216
  • Rok wydania: 2021
Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19, a także zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistniałe zmiany w prawie w dokumentach normatywnych.
Książka jest asygnowanego dla wszystkich zainteresowanych promowaniem i wdrażaniem metod, postaw i wartości potrzebnych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności.
Wśród zaprezentowanych zagadnień:
- postawy definicyjne i założenia ogólnej istoty bezpieczeństwa oraz bezpieczeństwa żywności
- zjawisko food crime (przestępstwa wymierzone w żywność i łańcuch żywnościowy)
- problematyka klimatu i kultury bezpieczeństwa żywności, w tym próba ujęcia zjawiska kultury sprawiedliwego traktowania (just culture) oraz sygnalizowania w dobrej wierze (whistleblowing)
- czynniki oraz uwarunkowania sprzyjające tworzeniu kultury bezpieczeństwa żywności
- narzędzia zezwalające określić, zmierzyć i ocenić dojrzałość poziomu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji, a także wskazać na obszary wymagające doskonalenia
- najnowsza literatura krajowa i zagraniczna dotycząca opisywanych kwestii.
Tytuł Kultura bezpieczeństwa żywności w.3 Autor Małgorzata Z. Wiśniewska Wydawnictwo CeDeWu EAN 9788381025287 ISBN 9788381025287 Kategoria Literatura, Ekonomia i biznes liczba stron 216 Format 235x165x2 mm Rok wydania 2021

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Biznes, ekonomia