• Producent: SONKO
  • Kategoria: Pozostałe delikatesy

SONKO Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi 130 g – smaczne i chrupiące!Wafle Ryżowe SONKO to zupełnie nowe ujęcie klasycznego wafla. Są tworzone z brązowego ryżu i posiadają niższy indeks glikemiczny niżeli zwykły biały ryż.

Zawierają też niewielką ilość wapnia, który pomaga tworzyć silne kości. Pyszny smak i niska zawartość kalorii sprawią, że możesz cieszyć się swoją ulubioną przekąską bez poczucia winy!Wafle z brązowego ryżu – niski indeks glikemiczny, długie uczucie sytościRyż brązowy jest bardziej wartościowy odżywczo aniżeli ryż biały.

zwykle dlatego,gromadzi on dużo więcej błonnika, co przyczynia się do obniżenia indeksu glikemicznego potraw z jego udziałem, zagwarantuje uczucie sytości na dłużej. Błonnik odpowiada także za ochronę przewodu pokarmowego, reguluje trawienie i zniża ryzyko występowania nowotworu jelita grubego.Poza błonnikiem ryż brązowy jest źródłem witamin (z grupy B i witaminy E), składników mineralnych (wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo) i substancji takich jak: GABA, gamma-oryzanolu, fitosteroli, polifenoli, tokotrienoli i alfa-tokoferolu.

To właśnie dzięki nim działa on antyoksydacyjnie, udoskonala działanie układu immunologicznego, wpływa dobroczynnie na pracę wątroby i całego układu trawiennego. Ma również dużo niższy IG, a także zagwarantuje uczucie sytości na dłużej.Natomiast pestki dyni i algi morskie wspierają organizm w poprawnym trawieniu, dostarczają wielonasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, a także działają antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie.Wafle ryżowe nie zawierają glutenu, co potwierdza dokument Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

W skrócie:– produkt bezglutenowy– źródło błonnika– wypiekane z pełnego ziarna– z pestkami dyni i algami morskimi– 1 wafel to ok. 36 kcal– chrupiące– perfekcyjny zamiennik tradycyjnego pieczywa– nadzwyczajna przekąska każdego dnia

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe delikatesy