Bemar stołowy z kranem spustowym BE-3N o objętości 3xGN1/1 produkowany ze stali nierdzewnej posiadający wspólny zbiornik wodny (wspólne sterowanie temperatury dla wszystkich pojemników - tzw. Sterowanie centralne). P rzeznaczony jest do utrzymywania stosownej temperatury gorących potraw. Przystosowany jest do użytkowania pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 20 cm. Po zaimplementowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych wymiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 lub GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze stosownego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i rodzaju przygotowywanych potraw jak również specyfiki lokalu.
Regulacja temperatury bemaru w zakresie 30÷90ºC zezwala na rozciągliwe ustawianie optymalnej temperatury w zależności od potrzeb (dania ciepłe lub gorące). Bezpieczeństwo zagwarantuje termostat wyposażony w zabezpieczenie przed niekontrolowanym wzrostem temperatury.
Ponieważ bemar nastolny BE-3N posiada jedną wspólną komorę, zalecamy w sytuacji podgrzewania przy użyciu tylko jednego pojemnika, zasłonięcie pozostałej przestrzeni pokrywką albo pojemnikiem GN w celu ograniczenia strat grzejnych. Polecamy także modele z oddzielnym sterowaniem komór np. BE-2NS, BE-3NS lub BE-4NS.
Uwaga:
cena bemaru nie obejmuje pojemników GN.