Soczewica żółta BadaPak podobnie jak jej zielona odmiana ma nad wyraz łagodny smak jednak ekspresowo się rozgotowuje. Rekomendowana jest do zup, kremów oraz past. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania.
Soczewica jadalna jest jednoroczną rośliną strączkową pochodzącą z Azji. Występuje w wielu odmianach różniących się wielkością nasion, a także ich kolorem. Wyróżniamy soczewicę żółtą, czerwoną, brązową, zieloną i czarną. Każda z nich ma podobne wartości odżywcze jednak różni się smakiem, a więc i wykorzystaniem w kuchni.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.