• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Ziarna i strączkowe
  • Rodzaj: soczewica
  • Wielkość opakowania: 500 g
Soczewica czarna

Soczewica czarna BadaPak - posiada obfite ilości białka. Nie mieści ono co prawda wszelkich aminokwasów, jednak starczy tylko skonsolidować soczewicę z produktami zbożowymi żeby skompletować cały ich zestaw w jednym posiłku. Soczewica czarna BadaPak zawiera także pokaźne ilości błonnika pokarmowego. Bogata jest w żelazo i kwas foliowy. Wśród elementów mineralnych dostarcza także potas, fosfor, magnez, wapń, cynk i sód. Te niepokaźne, czarne nasionka są skarbnicą witamin z grupy B (B1, B2, PP, B5, B6, kwas foliowy) oraz zawierają witaminę A, C i K.

Soczewica czarna BadaPak to dla wielu kulinarna nowość. Warto wiedzieć, iż posiłki z jej udziałem są szczególnie proste w przygotowaniu. Swoją czarną barwę zawdzięcza przeciwutleniaczom. Dzięki niej nadzwyczajnie komponuje się z barwnymi warzywami i ryżem. Spełni oczekiwania jako dodatek do zup, sałatek i różnorodnego typu przekąsek. W smaku jest ziemisto-orzechowa. Przed ugotowaniem nie trzeba jej moczyć.

Soczewica zaliczana jest do roślin strączkowych, choć tak naprawdę jest rośliną motylkową. Jest jedną z najstarszych uprawianych roślin. W czasach starożytnych była powszechnie konsumowana i traktowana jako tani zamiennik mięsa. Aktualnie soczewica uprawiana jest niemalże na całym świecie. Najwięksi jej producenci to Kanada oraz Indie.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Ziarna i strączkowe