• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Zdrowa żywność
Fasola Adzuki (azuki)

Fasola Adzuki BadaPak posiada liczne witaminy i mikroelementy. Jest rewelacyjnym źródłem białka roślinnego oraz błonnika. Mieści aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak znajdziemy dużo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak na dodatek potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.

Fasola Adzuki BadaPak cechuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest nadzwyczajnym elementyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Szczególnie modne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak wykorzystywana jest także do przygotowania deserów.

Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.

Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać na dodatek pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Aktualnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w kuchni wschodu. Jest dość nieznaczna, na ogół koloru czerwonego jednakże zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność