Bio fasola adzuki 1 kg marki Badapak

chwilowy brak towaru

  • Producent: BadaPak
  • Kategoria: Zdrowa żywność
Fasola Adzuki (azuki)

Fasola Adzuki BadaPak posiada liczne witaminy i mikroelementy. Jest świetnym źródłem białka roślinnego i błonnika. Gromadzi aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak wyszukamy niemało witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza, jak też potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.

Fasola Adzuki BadaPak charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest idealnym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Nad wyraz lubiane są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak używana jest także do przygotowania deserów.

Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.

Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać ponadto pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Aktualnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością raduje się w kuchni wschodu. Jest dość niewielka, z zasady koloru czerwonego jednakże zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność