Rozpuszczalny błonnik pozyskiwany z korzenia rośliny konjac.
OPIS:
Glukomannan to naturalny, rozpuszczalny w wodzie błonnik pokarmowy pozyskiwany z korzeni Konjac (Amorphophallus konjak), znanego ponadto jako dziwidło. Roślina ta pochodzi z Afryki i Azji, choć obecnie powszechna jest na dodatek na Karaibach i w Ameryce Łacińskiej. Znanych jest ponad 600 odmian ignamów, z których 95% nadal uprawia się w Afryce.
Glukomannan stanowi około 40% suchej masy korzenia, pochodzącego z Azji Południowo-Wschodniej. Ma długą historię stosowania w mieszankach ziołowych i tradycyjnych potrawach, takich jak tofu, czy makaron.
Glukomannan ma nieszablonową zdolność wchłaniania wody i jest jednym z najmocniej lepkich błonników pokarmowych.
komponenty:
Ekstrakt z dziwidła (Amorphophallus konjac) standaryzowany na zawartość min. 85% glukomannanu. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie).
SPOSÓB wykorzystania:
1 kapsułka 2-3 razy dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, 15 min. Przed posiłkiem.
PRZECIWWSKAZANIA:
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla znikomych dzieci.
artykuł wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/03/18/SD/1A507D