Podręcznik realizuje treści nowej podstawy programowej. Jest przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia zagadnienia dotyczące schematu organizacyjnego hotelu, roli recepcji, bezpieczeństwa pracy w recepcji, etyki i kultury pracy, zasad komunikowania się z gośćmi, organizacji pracy służby parterowej, a także procedur obsługi gości poprzez pracowników służby parterowej. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
- Autorzy: Cymańska-Garbowska Barbara, Witrykus Danuta, Pietras Jadwiga
- Ciężar: 0,26
- Format: 16.5x24.0cm
- ISBN: 9788302147050
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 20321
- Miejscowość: Warszawa
- pojemność: 168
- Oprawa: Miękka
- PKWiU: 58.11.1
- Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
- Rok wydania: 2015
- wariant publikacji: KS
- Wydanie: 1
- Wydawca: WSiP
- Wysokość: 5