• Producent: Robot Coupe
  • Kategoria: Roboty i miksery gastronomiczne
Szatkownica CL-50 do profesjonalnej gastronomii jest wyjątkowo uniwersalnym urządzeniem o rozciągliwej wydajności przeznaczonym do rozdrabniania warzyw na plastry proste, faliste, wiórki, słupki, frytki oraz kostkę. Idealna jednocześnie do rozdrabniania nieznacznych jak i wielkich ilości produktów.

Pojemnik i pokrywa szatkownicy są tworzone z anodyzowanego aluminium. Rozdrabniarka CL-50 jest urządzeniem, które z łatwością utrzymać w czystości – pojemnik można szybko zdemontować i umyć po bieżącą wodą.
Rozdrabniarka ma dwa otwory wsadowe: znaczny w zarysie półksiężyca o powierzchni 139 cm² (wym.7,5x17 cm) do warzyw owalnych oraz mniejszy o profilu cylindrycznym do warzyw długich (śr.5,8 cm).

Magnetyczny system bezpieczeństwa zapobiega włączenie maszyny, jeśli pokrywa szatkownicy jest uchylona. Zespół silnikowy stworzony z poliwęglanu.

Szatkownicę CL-50 zaleca się stosować w lokalach od 20 do 300 nakryć, może obsłużyć także obszerniejszą liczbę posiłków.

Z niezwykle bogatej oferty 45 tarcz tnących zalecany jest zakup następujących zestawów podstawowych w zależności od rodzaju lokalu:

  • restauracja – 8 tarcz: plastry 2 mm i 5 mm, wiórki 2 mm, słupki 3x3 mm, zestaw do kostki 10x10 mm, komplet do frytek 10x10 mm (można wzbogacić ten komplet o wiórki 5 mm oraz kostkę 20x20 mm)
  • placówka zbiorowego żywienia – 7 tarcz: plastry 2 mm i 5 mm, wiórki 2 mm, słupki 3x3 mm i 4x4 mm i komplet do kostki 10x10 mm
  • pizzeria: tarcza do plastrów 2 mm do cukinii, pieczarek, cebuli; tarcza do plastrów 4 mm do pomidorów, bakłażanów, papryki; tarcza do wiórków 7 mm do mozarelli lub specjalnego sera do pizzy

Uwaga:

Szatkownica dostarczana bez tarcz.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Roboty i miksery gastronomiczne