chwilowy brak towaru
wytwarzana w gorzelni w Guadalajara w meksykańskim stanie Jalisco tequilla typu mixto (co najmniej 51% soku poddawanego fermentacji pochodzi z agawy błękitnej). Poddawana jest dwukrotnej destylacji w miedzianych alembikach, bez etapu dojrzewania w beczce, poprzez co pozostaje trunkiem krystalicznie czystym i bezbarwnym.
Tequilla o wyrazistym charakterze, lekko pikantna, w jej smaku wyczuwalne są nuty pieczonej agawy, ziołowych medykamentów, przypraw, delikatnie uwydatniona jest wanilia. Finisz jest niedługi, korzenny i energetyczny.
polecana do picia w czystej formie z cytryną i solą albo z pomarańczą i cynamonem. Oba sposoby serwowania tequili są do dziś najpopularniejsze na świecie.
klasyczna forma picia i legenda o nieszczęśliwie zakochanym barmanie przyczyniła się do powstania jednego z najszczególniej znanych drinków - Margarity (tequila, sok z limonki, triple sec i sól).
nieszablonowa edycja o objętości 3l.