• Producent: WSiP
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302196287
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Rok wydania: 2021

Znany i renomowany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi sprzętów stosowanych w zakładach gastronomicznych – poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk tworzyw (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technice stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i mnóstwo innych.

Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej – np. Pracy z ciekłym azotem. Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), lecz także uczulając ucznia na tę problematykę.

Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki