• Producent: Eka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy gazowy Millenial Black Mask Gastro. dostosowany do 5 blach GN 1/1. Piec posiada czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu całkowicie znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Gwarantuje to wysoki poziom wilgoci co obniża zużycie wody. Postępowym systemem jest ponadto Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje podmianę powietrza w komorze i eliminuje nadmierna wilgoć. Temperatura w środku gotowanego produktu mierzona jest przez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 stopni, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania. Pot USB upraszcza wgrywanie nowych receptur gotowania oraz informacji HACCP. Nieprzeciętnie pełni też funkcję komory rozrostu i szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić choćby 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi posiadają blokadę otwarcia, która broni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi wyprodukowana z trwałego sylikonu, nietrudna do samodzielnej podmiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i obudowa pieca tworzona ze stali rdzoodpornej. Wypoziomowanie pieca jest osiągalne dzięki regulowanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, a także kanalizacji. Dostosowany fabrycznie do gazu ziemnego.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne