• Producent: Eka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy gazowy Millenial Black Mask Gastro. dopasowany do 20 blach GN 1/1. Piec ma czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu kompletnie znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Zagwarantuje to wysoki poziom wilgoci co zniża zużycie wody. Postępowym systemem jest na dodatek Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje podmianę powietrza w komorze i eliminuje nadmierna wilgoć. Temperatura wewnątrz gotowanego artykułu mierzona jest poprzez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 stopni, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego cyklu gotowania. Pot USB upraszcza wgrywanie nowych receptur gotowania i danych HACCP. Znakomicie pełni także funkcję komory rozrostu oraz szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić nawet 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi posiadają blokadę otwarcia, która chroni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi tworzona z trwałego sylikonu, prosta do samodzielnej wymiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana pokrywa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i obudowa pieca wytworzona ze stali nierdzewnej. Wypoziomowanie pieca jest osiągalne dzięki dostosowywanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej i kanalizacji. Przystosowany fabrycznie do gazu ziemnego.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne