• Producent: Eka
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno- parowy gazowy Millenial Black Mask Bakery. dopasowany do 6 blach 600x400 mm. Piec ma czarny, 7 calowy i dotykowy panel sterowania, który po jego wyłączeniu całkowicie znika w czarnych drzwiach. Funkcja Airflowlogic to rozwiązanie, które dzięki przeprojektowaniu osłony została poprawiona cyrkulacja wentylatora powietrza. Humilogic to nowy system nawilżania, który podaje wodę bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia to wysoki poziom wilgoci co zniża zużycie wody. Innowacyjnym systemem jest też Drylogic. Zawór sterowany przez komputer kontroluje podmianę powietrza w komorze i usuwa nadmierna wilgoć. Temperatura we wnętrzu gotowanego artykułu mierzona jest poprzez punktową sondę. Pre-heating rozgrzewa komorę pieca do 30 stopni, natomiast Cooldown schładza komorę w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania. Pot USB usprawnia wgrywanie nowych receptur gotowania i danych HACCP. Doskonale pełni również funkcję komory rozrostu oraz szafy bankietowej. Książka kucharska może pomieścić choćby 100 przepisów po 10 kroków każdy. Regulacja temperatury w zakresie 30°C-270°C.

Podwójnie przeszklone drzwi mają blokadę otwarcia, która chroni obsługę przed niekontrolowanym ruchem. Uszczelka drzwi tworzona z trwałego sylikonu, przystępna do samodzielnej wymiany. Rynienka pod drzwiami. Oświetlenie LED komory. Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej. Komora jak i obudowa pieca produkowana ze stali nierdzewnej. Wypoziomowanie pieca jest możliwe dzięki regulowanym nóżkom. Wymagane jest podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, a także kanalizacji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne