• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop firmy UNOX kolekcji 6 gazowy w unowocześnionej wersji z nowym dotykowym panelem sterowania MASTER.Touch PLUS. Piec w wersji PLUS - o obszerniejszej mocy.
Jednorazowy wsad 7 pojemników GN 1/1. Wytwarzanie pary wewnątrz komory pieca.
Nowy dotykowy panel sterowania MASTER.Touch PLUS pozwala na szybką i instynktowną obsługę, zapisywanie ustawień, zamieszczanie zdjęć potraw, a choćby własnoręczne podpisywanie się pod swoim autorskim programem. Książka kucharska z 256 programami, z możliwością zapisania własnych ustawień.
znamionuje się nowymi, w stosunku do poprzedniej wersji cechami:
  • technika MIND.Maps - daje możliwość narysowania przebiegu temperatury, wilgotności i prędkości obiegu powietrza; instynktowny i prosty sposób na stworzenie jedynego w swym typu procesu obróbki i zapisanie go w pamięci pieca, dzięki czemu będzie osiągalne każdorazowe otrzymanie wyśmienitego efektu kulinarnego
  • system obiegu powietrza Air.Maxi z skuteczniejszymi wentylatorami z 8 szybkościami
  • nowy, wydajniejszy system usuwania pary Dry.Maxi - usunięcie z komory pieca pary powstałej w poprzednim etapie obróbki produktu w niezwykle krótkim czasie
  • Steam.Maxi - prekursorski system wytwarzania pary umożliwia uzyskanie pary już w temperaturze 35oC

Piec całkowicie wytwarzany ze stali nierdzewnej. Zabudowa tylnej części broni go przed zniszczeniem czy zalaniem. Podwójne szyby drzwi wykonane ze szkła niskoemisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną uniemożliwiają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. W środku komory prowadnice w zarysie litery C. Oświetlenie LED.
W wyposażeniu wielopolowa sonda rdzenia MULTI.Point do mierzenia temperatury wewnątrz potrawy. Zastosowanie 4 punktów pomiaru pozwala staranniej mierzyć temperaturę w środku potrawy. Ponadto zmniejsza wpływ nieprecyzyjnego umieszczenia sondy na finalną jakość artykułu.
MultiTIME - system zezwalający na ustawienie odrębnych czasów dla różnych potraw przygotowywanych w tym samym środowisku (pieczenie lub gotowanie albo regeneracja).
ADAPTIVECoocking - system zezwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Artykuł finalny za każdym razem będzie taki sam. Zaleca się wykorzystywanie sondy MULTI.Point.
Mise en Place - funkcja umożliwiająca jednoczesne przygotowanie produktów w różnorodnych czasach w taki sposób, żeby wszystkie były gotowe w tym samym czasie. Właściwości obróbki (temperatura, klimat, prędkość wentylatora) dla wszystkich produktów są takie same.
RotorCLEAN - system myjący z dopełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Artykuł na zamówienie. Czas realizacji określany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne