• Producent: Moretti Forni
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec 2-komorowy do pizzy z okapem i komorą rozrostu, elektryczny 19,5 kW, 1370x1460x1945 mm, 12xØ300 mm, MORETTI FORNIwielokomorowe elektryczne piece multifunkcyjneNajbardziej progresywne i konfigurowalne piece na świecie.

idealnie pieczenie pizzy, chleba i wyrobów cukierniczych z maksymalną oszczędnością energii do 35% Projekt SeriaS to najbardziej progresywne i konfigurowalne piece statyczne na świecie do perfekcyjnego pieczenia pizzy, chleba i produktów cukierniczych.

zapewniają oszczędność energii choćby do 35% w stosunku do innych pieców Moretti Forni oraz wzrost prędkości pieczenia o 20% dzięki progresywnej technologii Eco®SmartBaking. Zaprojektowane w celu optymalizacji zużycia energii i ograniczeniu wpływu na środowisko.

SeriaS za każdym razem osiąga wyśmienity wynik pieczenia: maksymalna wszechstronność i wyjątkowa łatwość zastosowania. Oszczędzanie energii Oszczędzanie energii i łatwość wykorzystania są podstawą filozofii projektowania Moretti Forni.

Przy średniej oszczędności energii wynoszącej ponad 35%, SeriaS jest statycznym piekarnikiem elektrycznym o najniższym zużyciu energii na świecie. Najlepszy w swojej kategorii pod względem jakości pieczenia, zużycia energii i wydajności.

Wszystkie jego technologie zostały zaprojektowane w celu maksymalizacji produktywności. Jego konstrukcja została zaprojektowana tak, żeby maksymalnie ograniczyć zużycie energii: • równocześnie rozszerzona grubość izolacji wyprodukowanej ze specjalnego materiału izolacyjnego o wysokiej gęstości, jak i trójkanałowe cięcia cieplne utrzymują ciepło wewnątrz piekarnika, zapobiegając jego wydostawaniu się na zewnątrz • grube drzwi zaprojektowane tak, by zminimalizować utratę ciepła, znakomitą widoczność wnętrza i kontrolę pieczenia bez konieczności częstego otwierania • specjalne płyty ogniotrwałe zniżają bezwładność grzewczą: ciepło przepływa szybciej i jest adekwatnie rozprowadzane po produkcie Kontrola elektroniczna Kontrola elektroniczna w liniiS reprezentuje najlepszą technologię Moretti Forni: ponad 70-letnie doświadczenie firmy w pieczeniu, a także najbardziej nowoczesne technologie elektroniczne, które zostały zastosowane w kolekcjiSWykończenie seriaS evolution znamionuje się „wykończeniem STALOWYM" o czystym i szykownym wyglądzie, poręcznym w użyciu i funkcjonalnym we wszelkich swych funkcjach.

Drzwi perfekcyjnie wyważone, nieskomplikowane w obsłudze, bez obciążenia dla operatora. Obfite szkło zapewnia rewelacyjną widoczność w trakcie pieczenia. Zastosowano specjalny materiał izolacyjny o wysokiej gęstości, zatrzymując ciepło w piecu.

seriaS ICON znamionuje się kultowym i progresywnym designem, dzięki temu wyśmienicie scala się z wnętrzem restauracji. Wybrane materiały, takie jak „Wykończenie ICON" i drewno dębowe do uchwytów drzwi dodają urządzeniu elegancji i szyku.

Okap o obszerności rozszerzonej o 32% w porównaniu z okapem z liniiS evolution jest czarny i ma świeże logo z konsekwencją Cortena. Wyświetlacz kontrolny TFT w wersji ICON typu „shadow". Dzięki mniejszego natężenia światła jest jeszcze bardziej zintegrowany z nową estetyką.

Zdejmowana osłona okrywająca koła ulepsza estetykę i ujednolica wygląd pieca. Jednoczenie zapewniony jest dostęp ułatwiający instalację i czyszczenie i konserwację. Multifunkcyjność SeriaS to najbardziej wszechstronny piec na świecie, zaprojektowany w celu zaspokojenia wielu potrzeb pieczenia: pizzy, ciast, chlebów i produktów gastronomicznych.

Dzięki możliwości łatwej wymiany płyty szamotowej na płytę stalową tłoczoną lub kamień do piekarnictwa i dołożeniu nawilżacza komory, urządzenie zapewnia dużą swobodę użytkowania i eksperymentowania. Dodatkowo seriaS pozwala na wybór dodatkowych komór pieczenia o najróżniejszych wysokościach dopasowanych do potrzeb w zależności od rodzaju wypiekanych produktów.Personalizacja seriaS najistotniej zaawansowany technologicznie piec na świecie, będący synonimem innowacji i jednostajnego rozwoju jest dzisiaj na dodatek najmocniej konfigurowalny: dzięki rozmaitym możliwościom personalizacji w zależności od potrzeb użytkownika, realne są 4 miliony kombinacji.

Od typu podłoża do pieczenia, wysokości komory piekarniczej, liczby komór i technologii ich budowy: specyficznej dla pizzy, chleba albo ciasta. Ponadto do wyboru są dwa przeróżne wykończenia – STALOWE albo ICON, wariant okapu i inne akcesoria.

--//--CharakterystykaZasilanie Elektryczne Moc całkowita 19,5 kW rozmiary komory 730 x 950 x 160 mm ilość pizz 12 ilość komór 2 rozmiaryDługość (mm) 1460 Wysokość (mm) 1945 Szerokość (mm) 1370

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne