• Producent: Moretti Forni
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec 1-komorowy do pizzy z okapem i komorą rozrostu nawilżaną, elektryczny 10,75 kW, 1370x1460x1585 mm, 6xØ300 mm, MORETTI FORNIwielokomorowe elektryczne piece multifunkcyjneNajbardziej nowoczesne i konfigurowalne piece na świecie.

doskonale pieczenie pizzy, chleba i wyrobów cukierniczych z maksymalną oszczędnością energii do 35% Projekt SeriaS to najmocniej progresywne i konfigurowalne piece statyczne na świecie do doskonałego pieczenia pizzy, chleba i produktów cukierniczych.

gwarantują oszczędność energii nawet do 35% w stosunku do innych pieców Moretti Forni oraz wzrost prędkości pieczenia o 20% dzięki progresywnej technice Eco®SmartBaking. Zaprojektowane w celu optymalizacji zużycia energii i ograniczeniu wpływu na środowisko.

SeriaS zawsze osiąga genialny wynik pieczenia: maksymalna wszechstronność i wyjątkowa łatwość wykorzystania. Oszczędzanie energii Oszczędzanie energii i łatwość wykorzystania są podstawą filozofii projektowania Moretti Forni.

Przy przeciętnej oszczędności energii wynoszącej ponad 35%, SeriaS jest statycznym piekarnikiem elektrycznym o najniższym zużyciu energii na świecie. Najkorzystniejszy w swej kategorii pod względem jakości pieczenia, zużycia energii i produktywności.

Wszystkie jego technologie zostały zaprojektowane w celu maksymalizacji wydajności. Jego konstrukcja została zaprojektowana tak, by maksymalnie ograniczyć zużycie energii: • jednocześnie rozszerzona grubość izolacji wytwarzanej ze specjalnego materiału izolacyjnego o wysokiej gęstości, jak i trójkanałowe cięcia cieplne utrzymują ciepło w środku piekarnika, uniemożliwiając jego wydostawaniu się na zewnątrz • grube drzwi zaprojektowane tak, żeby zminimalizować utratę ciepła, doskonałą widoczność wnętrza i kontrolę pieczenia bez konieczności częstego otwierania • specjalne płyty ogniotrwałe obniżają bezwładność grzewczą: ciepło przepływa szybciej i jest stosownie rozprowadzane po produkcie Kontrola elektroniczna Kontrola elektroniczna w seriiS reprezentuje najlepszą technikę Moretti Forni: ponad 70-letnie doświadczenie firmy w pieczeniu, a także najistotniej postępowe technologie elektroniczne, które zostały zaimplementowane w seriiSWykończenie seriaS evolution cechuje się „wykończeniem STALOWYM" o czystym i wytwornym wyglądzie, funkcjonalnym w użyciu i ergonomicznym we wszelkich swoich funkcjach.

Drzwi świetnie wyważone, proste w obsłudze, bez obciążenia dla operatora. Duże szkło gwarantuje nieprzeciętną widoczność w trakcie pieczenia. Zastosowano specjalny materiał izolacyjny o wysokiej gęstości, zatrzymując ciepło w piecu.

seriaS ICON cechuje się kultowym i innowacyjnym designem, dzięki czemu wspaniale scala się z wnętrzem restauracji. Wybrane materiały, takie jak „Wykończenie ICON" i drewno dębowe do uchwytów drzwi dodają urządzeniu elegancji i szyku.

Okap o pojemności powiększonej o 32% w porównaniu z okapem z kolekcjiS evolution jest czarny i ma świeże logo z rezultatem Cortena. Wyświetlacz kontrolny TFT w wersji ICON rodzaju „shadow". Dzięki mniejszego natężenia światła jest jeszcze bardziej zintegrowany z nową estetyką.

Zdejmowana osłona przykrywająca koła ulepsza estetykę i ujednolica wygląd pieca. Jednoczenie zapewniony jest dostęp ułatwiający instalację, a także czyszczenie i konserwację. Multifunkcyjność SeriaS to najbardziej wszechstronny piec na świecie, zaprojektowany w celu zaspokojenia wielu potrzeb pieczenia: pizzy, ciast, chlebów i produktów gastronomicznych.

Dzięki możliwości nietrudnej zamiany płyty szamotowej na płytę stalową tłoczoną lub kamień do piekarnictwa i dołożeniu nawilżacza komory, urządzenie zapewnia dużą swobodę użytkowania i eksperymentowania. Ponadto seriaS umożliwia dobór dodatkowych komór pieczenia o różnych wysokościach dostosowanych do potrzeb w zależności od rodzaju wypiekanych produktów.Personalizacja seriaS najistotniej innowacyjny technicznie piec na świecie, będący synonimem innowacji i jednostajnego rozwoju jest teraz na dodatek najbardziej konfigurowalny: dzięki różnym możliwościom personalizacji w zależności od potrzeb użytkownika, realne są 4 miliony kombinacji.

Od rodzaju podłoża do pieczenia, wysokości komory piekarniczej, liczby komór i technice ich budowy: niepowtarzalnej dla pizzy, chleba lub ciasta. Dodatkowo do wyboru są dwa rozmaite wykończenia – STALOWE lub ICON, wariant okapu i inne akcesoria.

--//--CharakterystykaZasilanie Elektryczne Moc całkowita 10,75 kW rozmiary komory 730 x 950 x 160 mm ilość pizz 6 liczba komór 1 wymiaryDługość (mm) 1460 Wysokość (mm) 1585 Szerokość (mm) 1370

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne