• Producent: RESTO QUALITY
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Opis:

  • fachowy i niezwykle wydajny elektryczny kocioł warzelny z grzaniem pośrednim z linii 900
  • wykonane jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w produkcji kotłów warzelnych
  • umożliwia gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie albo gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw
  • idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub najróżniejszego typu lokalach gastronomicznych
  • Kocioł jest pośrednio ogrzewany przy pomocy pary wodnej wytwarzanej poprzez elektryczne grzałki w przestrzeni pomiędzy płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, zapewnia równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
  • Kocioł posiada automatyczny system napełniania wody i elektroniczny układ kontroli jej poziomu w płaszczu wodnym do wymaganego poziomu, sterowanego przy pomocy zaworu elektromagnetycznego
  • Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą przy pomocy kranu z obrotową wylewką, z dwoma osobnymi przyłączami do wody uzdatnionej i zimnej wody z sieci
  • Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu albo zaworu spustowego, z możliwością podłączenia odpływu do kanalizacji
  • Kran spustowy 6/4 cala z dużym przepustem, upraszczającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym wykorzystaniem
  • w przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest użycie zmiękczacza do wody, żeby zachować walory smakowe wody i zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
  • Zawór bezpieczeństwa z ciśnieniomierzem broniący kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w czasie ogrzewania i odpowietrzania podczas uruchamiania i usuwania podciśnienia powstającego w trakcie fazy schładzania
  • Kocioł prędko nagrzewa się do maksymalnej mocy
  • Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy zezwala na utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
  • Dno zbiornika warzelnego stworzone z blachy o grubości 2,5 mm
  • wyposażony w pokrętło do regulacji mocy
  • Kocioł posiada opcjonalną możliwość zamówienia wersji z mieszalnikiem (brak możliwości poprodukcyjnego domówienia i zamontowania) - za dopłatą
  • Mieszadło jest wyjmowane i pozwala na produkcję między innymi sosów, musów owocowych, przecierów, dżemów, smalcu, konfitur, kisielu, budyniu, likieru, polew, lekko gęstych rzeczy
  • Ramiona miksujące, łopatki mieszalnika mogą zostać wytwarzane na zamówienie i przypasowane pod wariant mieszanego towaru, maksymalizując sprawność całego cyklu miksowania
  • w całości wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
  • Możliwość zamówienia kotła z dotykowym panelem sterowania - za dopłatą
  • Podwójny system bezpieczeństwa, profesjonalny system instalacji elektrycznej i użycie najwyższej jakości składników pozwala na długofalowe i bezpiecznie działania, a także eksploatację kotła warzelnego
  • Nóżki z regulowaną wysokością
  • Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
  • Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

parametry technologiczne:

  • rozmiary zewnętrzne [mm]: 900x900x900
  • objętość [l]: 100
  • pojemność zbiornika ogrzewacza [l]: 30
  • Napełnianie wodą: samoczynne
  • System grzania: pośredni
  • Przyłącze wody uzdatnionej: 1/2"
  • Przyłącze wody zimnej: 1/2"
  • Zawór spustowy: 6/4"
  • Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 40
  • Moc [kW]: 18
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 117

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne