• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Okapy gastronomiczne
Stan: nowy.
Okap produkowany ze stali rdzoodpornej chromowo-niklowej przeznaczony do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z pomieszczenia kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok maszyn kuchennych zgromadzonych pośrodku pomieszczenia kuchennego. Standardowo okap jest wyposażony w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, króćce wyciągowe FI-315, a także oświetlenie.
duży dobór wymiarów pozwala na wybór właściwego okapu dla każdego wnętrza kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, aby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, że okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Okapy gastronomiczne