• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Okapy gastronomiczne
Okap wyprodukowany ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej dedykowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z wnętrza kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok maszyn kuchennych zebranych pośrodku pomieszczenia kuchennego. Standardowo okap jest zaopatrzony w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, a także króćce przyłączeniowe.
spory dobór wymiarów umożliwia dobór właściwego okapu dla każdego wnętrza kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, aby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, że okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.

Uwaga:

Okapy nierdzewne są realizowane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniamy przy złożeniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Okapy gastronomiczne