Ekspres do kawy pivalla marki Graef

chwilowy brak towaru

  • Producent: Graef
  • Kategoria: Ekspresy do kawy

Tylko adekwatna kompozycja ziaren kawy i ekspresu do kawy powoduje, że przygotowanie kawy staje się prawdziwą przyjemnością.

technologia espresso użytkowana w kolbowych ekspresach do kawy producenta Graef ma swój początek w 1901 roku. Drobno zmielona kawa jest ekstrahowana w urządzeniu pod wysokim ciśnieniem (ok. 9 barów) przez ok. 23 sekundy. W przypadku ekspresów kolbowych zmielona kawę wsypuje się ręcznie do wyjmowanego sita i dociska cykl ten nosi nazwę ''ubijania''. Punktem wyjścia do przygotowania prawidłowego espresso jest zasada 4 M:

1. Mieszanka (Miscela) – dobór ziaren kawy.

2. Młynek (Macinacaffè) – dobry młynek, który za każdym razem mieli kawę na świeżo, jak np. CM 702, CM 800, CM 802 albo CM 900.

3. Ekspres (Macchina) – stosowne urządzenie, które tworzy trafne ciśnienie wody.

4. Ręka baristy (Mano) – przygotowuje espresso i dostosowuje do siebie pozostałe 3 czynniki.

Kolba śr. 58 mm stworzona ze stali nierdzewnej

Nagrzewnica termoblok ze stali rdzoodpornej

Wyjmowany zbiornik na wodę 2,5 litra z sygnałem poziomu wody

krótki czas nagrzewania

Ciśnienie max. 16 bar

Pojemnik na mleko ze stali rdzoodpornej

Jednościenne kosze filtracyjne do 1 i 2 filiżanki

Odpinana płyta bazowa

pakiet do czyszczenia

dane technologiczne:

- wymiary: 270 x 335 x 325 mm

- zasilanie: 230 V

- moc: 1410 W

produkt
marka
Kod producenta
Z040953
EAN
4001627010256
informacje podstawowe
Czarno-metaliczny
Ciśnieniowy
Ciśnieniowy
Brak informacji
Fizyczne Funkcje
Elektroniczne
Programowanie ustawień
Lampka kontrolna pracy
Lampka kontrolna temperatury
Wskaźnik niskiego poziomu wody
Parzenie
W ziarnach
Tak
Z pojemnika na mleko
Zintegrowane
techniczne
Warunki gwarancji
Długość
24 miesiące
wariant gwarancji
Sprzedawcy

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Ekspresy do kawy