• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Bakalie, orzechy, wiórki
  • Rodzaj: orzechy
Orzechy macadamia BadaPak to znakomite połączenie walorów smakowych z bogactwem wartości odżywczych. Ze wszelkich orzechów to właśnie te zawierają najwięcej nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatkowo orzechy macadamia BadaPak są prawidłowym źródłem żelaza, magnezu, cynku, selenu i witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Zawierają dużo błonnika pokarmowego.

Orzechy macadamia BadaPak, ze względu na swój delikatny kremowy smak są genialną przekąską, polecane są przy wypiekach ciast, ciasteczek, a także do słodkich kremów. Sprawdzają się jako pyszny i zdrowy dodatek do placków, koktajli, sałatek i lodów. Orzechy macadamia posiadają nad wyraz twardą skorupę. Warto kupować już te obrane, gdyż sam "dziadek do orzechów" nie aby pozbyć się łupiny.

Makadamia to wiecznie zielone drzewo rosnące na terenach Australii. Występuje kilka gatunków tego drzewa, lecz tylko dwa z nich wydają kremowe, miękkie orzechy zamknięte w zielonej skorupce. Poza Australią orzechy macadamia uprawia się również w Brazylii, Zimbabwe oraz w niektórych rejonach Azji.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Bakalie, orzechy, wiórki