• Producent: Marco Polo
  • Kategoria: Przyprawy i zioła
  • Rodzaj: gałka muszkatołowa
  • Wielkość opakowania: 20 g
Gałka Muszkatołowa Gałka muszkatołowa charakterystyka Gałkę muszkatołową stosuje się typowo do przyprawiania ciast. Jednak dodana do mięsa (wołowina, cielęcina, jagnięcina, drób), czy produktów mlecznych wspaniale zmienia smak potrawy. Stosuje się ją w postaci zmielonej lub tartej. Gałka jest stosowana do aromatyzowania napojów takich jak grzane piwo angielskie, poncz, wino zaprawione korzeniami czy posset (napój z gorącego mleka z winem i korzeniami). Gałka muszkatołowa perfekcyjnie ulepsza smak pierników i innych ciast, deserów owocowych. Jednocześnie gałka jak i "kwiat" muszkatołowy nadają się do poprawiania smaku gulaszy, zup (jarzynowa, fasolowa), flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów i do większości potraw z jaj i serów. Gałka muszkatołowa korzyści zdrowotne Gałka muszkatołowa ma szereg korzyści zdrowotnych. Ma zdolność do łagodzenia bólu, łagodzenia niestrawności czy wzmacniania funkcji poznawczych. Pomaga w detoksykacji organizmu, poprawia jakość zdrowia skóry, jak również łagodzeni stany zapalne jamy ustnej. Zmniejszania także bezsenność, zwiększania funkcje układu wytrzymałościowego, a także poprawia jakość krążenia krwi. Spróbuj przyprawy w przepisie..... Gundi, zdrowe i pyszne danie. Wywodzi się z Iranu i pierwotnie w jej składzie był kurczak. Nasza wersja wywodzi się z Włoch i jest przepysznym posiłkiem, które z pewnością Ciebie zaskoczy.Czytaj dalej....


Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Przyprawy i zioła