Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z poprawnie przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny powszedni obiad albo gustowne potrawy na nieszablonowe okazje. W książce wyszukasz równocześnie konwencjonalne przepisy, jak i świeże, lecz wypróbowane pomysły. Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swojej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, by było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami. Lubisz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć świeże smaki? Wypróbuj klasyczne i postępowe przepisy kulinarne. Na co dzień i od święta.