• Producent:
  • Kategoria: Pozostałe książki
  • ISBN: 9788381515276

Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji, płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas wziąć się do roboty! Autorka uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszelkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć w trakcie pieczenia chleba w domu. Jej poradnik choćby najmocniej niepewnego nowicjusza zmieni w pewnego swych umiejętności domowego piekarza!

zakup najkorzystniejsze składniki na chleb, naucz się je właściwie przechowywać i trafnie się z nimi obchodzić. Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację w trakcie przygotowywania przeróżnego typu pieczywa. Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie albo przy pomocy robota kuchennego. Poznaj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, obracanie, kształtowanie, wyrastanie i nacinanie chleba – dzisiaj zrobisz to jak zawodowy piekarz!

W książce wynajdziesz przepisy na najkorzystniejsze pieczywo w twoim życiu:
brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i dużo innych.
Zrób doskonały chleb od skórki aż do ostatniego okruszka!

ilość stron: 280
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: oprawa miękka

Rok wydania: 2021

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe książki