• Producent: Kromet
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Elektryczny piec konwekcyjny z naparowaniem 000.PK-4 ze sterowaniem elektronicznym przeznaczony do obróbki cieplnej potraw. Pozwala na pieczenie, smażenie, grillowanie, gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, rozmrażanie i regenerację. Pojemność pieca 4 półki GN 1/1. Cyrkulacja powietrza w komorze gwarantuje ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach. Zastosowany wentylator z autorewersem.
Elektroniczny czytelny panel sterowania umożliwia instynktowną obsługę i kontrolę zadanych parametrów. W wyposażeniu pieca znajduje się sonda cieplna, która zezwala na pomiar temperatury wewnątrz artykułu. Naparowanie komory buduje adekwatną atmosferę dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe.

Piec tworzony ze stali rdzoodpornej. Komora ze specjalnie zaokrąglonymi krawędziami i narożnikami oraz odpływem w dnie upraszcza utrzymanie higieny wewnątrz pieca. Drzwi z podwójną szybą gwarantują odpowiednią temperaturę obudowy drzwi. Wewnętrzna szyba drzwi uchylna, co daje możliwość starannego ich wyczyszczenia. Wyjmowane prowadnice na pojemniki. Dwustopniowy system otwierania drzwi z funkcją zatrzaskiwania. Sygnalizacja stanu otwartych drzwi. Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia we wnętrzu komory. Oświetlenie wewnętrzne zezwala na kontrolę potraw podczas obróbki termicznej.

Uwaga:

artykuł na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia. Wartość pieca nie obejmuje pojemników GN. Promocja producenta ważna do wyczerpania zapasów.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne