• Producent: Kromet
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Elektryczny kocioł warzelny BEK-80.2 z linii 700 o obszerności 80 l jest dedykowany do pokaźnych placówek gastronomicznych, gdzie jednorazowo przyrządza się obszerniejsze ilości potraw jednogarnkowych.
zastosowany system grzania pośredniego pokaźnie skraca czas zagotowania potrawy – poniżej 40 minut. Przestrzeń międzypłaszczowa wypełniona parą wodną. Zainstalowany w kotle warzelnym automatyczny system kontroli i regulacji ciśnienia i poziomu wody w przestrzeni miedzypłaszczowej zagwarantuje spełnienie wszystkich minimalistycznych wymogów bezpieczeństwa zarówno w kraju jak i w UE.
Płynna regulacja mocy pozwala na sterowanie intensywnością gotowania, a tym samym na oszczędności energii. Spory 1,5-calowy zawór spustowy łatwe opróżnianie zawartości zbiornika. Wykonanie kotła warzelnego – stal nierdzewna.

Urządzenie można postawić w ciągu urządzeń grzewczych z linii 700 lub jako oddzielne urządzenie. Wysokość jest dostosowana do pozostałych maszyn z linii 700 i wynosi 90 cm.

Uwaga:

towar na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne