chwilowy brak towaru
Tylko adekwatna kompozycja ziaren kawy i ekspresu do kawy powoduje, że przygotowanie kawy staje się prawdziwą przyjemnością.
technologia espresso użytkowana w kolbowych ekspresach do kawy producenta Graef ma swój początek w 1901 roku. Drobno zmielona kawa jest ekstrahowana w urządzeniu pod wysokim ciśnieniem (ok. 9 barów) przez ok. 23 sekundy. W przypadku ekspresów kolbowych zmielona kawę wsypuje się ręcznie do wyjmowanego sita i dociska cykl ten nosi nazwę ''ubijania''. Punktem wyjścia do przygotowania prawidłowego espresso jest zasada 4 M:
1. Mieszanka (Miscela) – dobór ziaren kawy.
2. Młynek (Macinacaffè) – dobry młynek, który za każdym razem mieli kawę na świeżo, jak np. CM 702, CM 800, CM 802 albo CM 900.
3. Ekspres (Macchina) – stosowne urządzenie, które tworzy trafne ciśnienie wody.
4. Ręka baristy (Mano) – przygotowuje espresso i dostosowuje do siebie pozostałe 3 czynniki.
Kolba śr. 58 mm stworzona ze stali nierdzewnej
Nagrzewnica termoblok ze stali rdzoodpornej
Wyjmowany zbiornik na wodę 2,5 litra z sygnałem poziomu wody
krótki czas nagrzewania
Ciśnienie max. 16 bar
Pojemnik na mleko ze stali rdzoodpornej
Jednościenne kosze filtracyjne do 1 i 2 filiżanki
Odpinana płyta bazowa
pakiet do czyszczenia
dane technologiczne:
- wymiary: 270 x 335 x 325 mm
- zasilanie: 230 V
- moc: 1410 W